Black out?

28.Kerstdolligheid nog meer
Stadhuis Mechelen begin december bij dreigend elektriciteitstekort…

Van Brussel wist ik het al. Van Antwerpen ook.
Wégblijven tot ruim na Nieuwjaar was de boodschap. Wegens Winterpret en overdosis Bing Crosby (voor de jongeren onder ons: denk Jingle Bells en White Christmas en je weet wat ik bedoel…)
Maar Mechelen.
De stad die er prat op gaat door de Beste-Burgemeester-Ter-Wereld bestuurd te worden.
Uitgerekend Méchelen!
Een mens is nergens meer veilig. Wat een rustige wandeling van de Onze-Lievevrouwestraat (boekhandel de Zondvloed) via de Bruul naar het gezellig Marokkaans eethuisje even voorbij de Grote Markt had moeten worden, bleek op een visuele nachtmerrie uit te draaien. We hadden het voelen aankomen, natuurlijk: de eerbiedwaardige Brusselse Poort kreunde al onder wat sommigen een sfeervolle kerstverlichting zullen noemen: witte ijspegels die voornoemde witte Kerst moeten evoceren. Een mens zou voor minder een stal opzoeken om te bevallen.
Over de Bruul kan ik kort zijn. Het is een winkelstraat, dan weet je het wel! Maar wat gezegd van het huis waar de Beste-Burgemeester-Ter-Wereld kantoor houdt?  De foto spreekt boekdelen, denk ik. Waar is de Beste-Burgemeester-Ter-Wereld als je hem nodig hebt? Of de bevoegde Schepen van Electriciteit? Ook de Beste-Ter-Wereld, naar het schijnt. Hebben ze plots een black out? Misschien gewoon vergeten het licht te doven bij het verlaten van het Stadhuis. Niemand is perfect, zélfs niet de Beste-Burgemeester-Ter-Wereld.

Yves

 

3 gedachten over “Black out?”

  1. Is Mechelen intussen niet volledig overgeschakeld op led-verlichting? Zou denken dat dit een groot verschil maakt of ben ik mis?

    Like

    1. Het zou kunnen dat het leds zijn in Mechelen. Het stukje gaat echter ook over (is ontsproten uit) de ergernis aan al dat kerstgeflikker en de ‘bezetting’ haast van openbare ruimten door dit commerciëel fenomeen. Het zoveelste in rij na nieuwjaar, carnaval, pasen, halloween, sinterklaas enz. enz. Je kan een stad zelden nog in haar ‘natuurlijke’ toestand zien. Alles wordt tot in de treure commercieel aangekleed en uitgebuit… Gisteren vonden we in Leuven nauwelijks de ingang naar de ondergrondse parking door alle kerstkoten eromheen! Van het Ladeuzeplein was amper nog iets te zien. Visuele en (helaas ook) auditieve vervuiling, naast al de andere smeerlapperij zoals uitlaatgassen e.d. (waar ik -Mattie- uiteraard ook toe bijdraag, ik beken!)

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s